Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem
Oczyść rabarbar, umyj go, i osusz. Następnie pokrój na średniej wielkości kawałeczki. W misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz przyprawy.
W drugiej misce połącz ze sobą mokre składniki: mleko, jajka i olej. Mieszankę stopniowo dodawaj do suchych składników, połącz mikserem. Miksuj wyłącznie do połączenia się składników. Do masy dodaj pokrojony rabarbar, wymieszaj ciasto łyżką.
Blachę wyłóż pergaminem, wyłóż ciasto. Piecz około godziny w 200 st. C. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
W drugiej misce połącz ze sobą mokre składniki: mleko, jajka i olej. Mieszankę stopniowo dodawaj do suchych składników, połącz mikserem. Miksuj wyłącznie do połączenia się składników. Do masy dodaj pokrojony rabarbar, wymieszaj ciasto łyżką.
Blachę wyłóż pergaminem, wyłóż ciasto. Piecz około godziny w 200 st. C. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.