Sposób przygotowania:
Kakaowy placek z rabarbarem
Masło utrzeć z cukrem na puszysto, dodawać po jednym jajku, po każdym dokładnie miksować. Następnie wsypać budyń czekoladowy i dodać śmietanę. Zmiksować. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Ciasto wyłożyć do formy (średnica 25cm, jeśli mniejsza to ciasto będzie wyższe). Wyrównać.
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w kawałeczki. Posypać wierzch ciasta, lekko przycisnąć dłonią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec około 40 minut.
Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w kawałeczki. Posypać wierzch ciasta, lekko przycisnąć dłonią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec około 40 minut.
Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.