Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem
Margarynę roztapiamy i studzimy.
Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno dodajemy cukier oraz wanilię. Następnie stale miksując dodajemy żółtka i zimny tłuszcz. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia - mieszamy na najmniejszych obrotach.
Rabarbar obieramy, kroimy w plastry, oprószamy cukrem - odstawiamy na 10 minut
3/4 ciasta wykładamy na małą blachę, nakładamy rabarbar i borówki, następnie pozostałe ciasto.,
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut,
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno dodajemy cukier oraz wanilię. Następnie stale miksując dodajemy żółtka i zimny tłuszcz. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia - mieszamy na najmniejszych obrotach.
Rabarbar obieramy, kroimy w plastry, oprószamy cukrem - odstawiamy na 10 minut
3/4 ciasta wykładamy na małą blachę, nakładamy rabarbar i borówki, następnie pozostałe ciasto.,
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut,
Podajemy oprószając cukrem pudrem.