Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placek z tapioki z bananem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tapioka nawodniona nie posiada smaku, ani zapachu, więc przyrządzając potrawę warto użyć dodatków, które całości nadadzą charakteru. Może macie ochotę na jej połączenie z bananem, masłem orzechowym i czekoladą?

Placek z tapioki z bananem

Składniki:

Placek z tapioki z bananem

1 placek o średnicy 20 cm:

  • 1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
  • 2 łyżki roztopionej czekolady (może być ulubiony krem czekoladowy)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 banana

Sposób przygotowania:

Placek z tapioki z bananem

Placek:

Placek z tapioki z bananem, m orzechowym i czekola
Placka nie należy za długo podgrzewać, aby nie zrobił się zbyt twardy.

Tapiokę należy przesypać na patelnię o średnicy około 20 cm, która posiada nieprzywierającą powierzchnią.
Placek delikatnie wyrównać i podgrzać na średnim ogniu - z obu stron po 1 minucie.

Całość:

Placek z tapioki z bananem, m orzechowym i czekola
Placka należy spożyć od razu po przygotowaniu.

Placka przełożyć na talerz oraz posmarować roztopioną czekoladą i masłem orzechowym.
Na jego wierzchu ułożyć banana pokrojonego w plasterki.


Tagi:

placek deser