Sposób przygotowania:
Świąteczny deser z tapioki
Pół szklanki tapioki zalewamy szklanką wody i odstawiamy aby napęczniała. Mleko mieszamy z cukrem i ziarenkami wanilii i żółtkami - mieszamy. Mleko zagotowujemy, po ok 30 min tapiokę odcedzamy. Dodajemy do mleka.
Gotujemy na małym ogniu. Mieszamy, gotujemy - ok 15 min. Dodajemy śmietankę. Nakładamy do szklaneczek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy troszkę śmietanki ok 3 łyżki. Mieszamy, polewamy deser. Ozdabiamy skórkami.
Podajemy na ciepło jak budyń.
Gotujemy na małym ogniu. Mieszamy, gotujemy - ok 15 min. Dodajemy śmietankę. Nakładamy do szklaneczek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy troszkę śmietanki ok 3 łyżki. Mieszamy, polewamy deser. Ozdabiamy skórkami.
Podajemy na ciepło jak budyń.