gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drożdżowe bułeczki z dodatkiem kurkumy nadziane kiełbaską, papryką i cebulką. Przepyszne na ciepło jak i zimno z ulubionym sosem.

Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką

Ciasto;

Farsz;

Sposób przygotowania:

Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką
Ciasto;

Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy.  Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiam na 105-20 minut w ciepłe miejsce.

Farsz;

Cebulę obieramy i kroimy wraz z papryką i kiełbaską w drobną kostkę. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa i kiełbaskę i smażymy ma małym ogniu aż warzywa zmiękną. Na koniec doprawiamy i chwilkę jeszcze duzimy. Przygotowany farsz studzimy.

Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę. Bułeczkę oprószamy lekko słodką papryką.

Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.

Smacznego
Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką
Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Kurkumowe drożdżowe bułeczki z kiełbaską i papryką
Wrzucamy warzywa i kiełbaskę i smażymy ma małym ogniu aż warzywa zmiękną.