Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Budyń z tapioki z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Budyń z tapioki z brzoskwiniami to moja dzisiejsza propozycja na smaczny i szybki deser.

Budyń z tapioki z brzoskwiniami

Składniki:

Budyń z tapioki z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Budyń z tapioki z brzoskwiniami
Mleczko kokosowe wymieszać wraz ze zwykłym mlekiem oraz z mąką z tapioki. Dodać cukier waniliowy, cynamon oraz kardamon i całość wymieszać, a następnie gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, całość wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu.