Sposób przygotowania:
Placek ziemniaczany z grzybami leśnymi
Oczyszczone grzyby pokroić na małe kawałki. Podsmażyć ok. 10min na odrobinie oleju z dodatkiem soli i 2 łyżeczek tymianku. Ziemniaki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Odsączyć na durszlaku . Cebulę i marchew także zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wraz z grzybami umieścić w naczyniu i dokładnie wymieszać. Dodać 2 łyżeczki soli i łyżeczkę tymianku.
Wbić jajka i wsypać mąkę. Mieszać bardzo dokładnie aż do połączenia. Formę natłuszczyć i wyłożyć na nią ziemniaczaną masę.
Piec w rozgrzanym do 150*C piekarniku przez 1,5h. Kilka minut przed zakończeniem- obłożyć serem żółtym.
Odsączyć na durszlaku . Cebulę i marchew także zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wraz z grzybami umieścić w naczyniu i dokładnie wymieszać. Dodać 2 łyżeczki soli i łyżeczkę tymianku.
Wbić jajka i wsypać mąkę. Mieszać bardzo dokładnie aż do połączenia. Formę natłuszczyć i wyłożyć na nią ziemniaczaną masę.
Piec w rozgrzanym do 150*C piekarniku przez 1,5h. Kilka minut przed zakończeniem- obłożyć serem żółtym.