Sposób przygotowania:
Mega placek ziemniaczany z kiełbaską
Przygotować niezbędne składniki na danie, ziemniaki wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach, następnie wbić jajka, wsypać mąkę pszenną, opłukać, osuszyć i posiekać drobno szczypiorek, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać składniki. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę obrać i również pokroić w kostkę, kiełbasę i cebulę przełożyć do patelni na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i nałożyć ciasto ziemniaczane na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć placek z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu na jedną połowę placka nakładać podsmażoną kiełbasę z cebulą, drugą połową placka zginać i przykrywać nadzienie, serwować na ciepło.