Sposób przygotowania:
Placki Eli z cukinii z niespodziankąprzygotowanie składników
Cukinie opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Zetrzeć cukinie na tarle z dużymi oczkami, wymieszać z solą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie cukinię odcisnąć z nadmiaru soku.
przygotowanie składników cdd
Parówki obrać z osłonek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać, osuszyć i usunąć szypułkę z nasionami. Oczyszczoną paprykę pokroić w małą kostkę.
przygotowanie składników cd
Otworzyć opakowanie i wysypać mozzarellę na miseczkę.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do odciśniętej cukinii dodać paprykę, parówki, mozzarellę, cebulę, czosnek, jajka, mąkę i doprawić pieprzem.
przygotowanie placków
Wszystkie składniki placków dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć okrągłe placki z obu stron na rumiano.
podawanie placków
Placki podawać z kwaśną śmietaną i pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
gusia1000