Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Indyk w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach. Smak bazylii oraz mięty sprawia że mięso jest aromatyczne i pyszne.

Indyk w galarecie

Składniki:

Indyk w galarecie

 

  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 szklanki wywaru rosołowego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 4 brzoskwie z puszki
  • 4 ananasy z puszki
  • Sól
  • 1 łyżeczka Bazyli
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 1 łyżeczka mięty
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Indyk w galarecie

ETAP 1:

Indyk w galarecie

1. Fileta czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

ETAP 2:

Indyk w galarecie

2. Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu.

3. Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną.

4. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.

ETAP 3:

5. Gotowe.

6. Smacznego.