Sposób przygotowania:
Serowo-budyniowe rożki
1. Mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, oba cukry przekładamy do miski, dodajemy masło lub margarynę i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, dodajemy ser i wbijamy jajko, następnie zagniatamy ciasto.
2. Z ciasta odrywamy małe kawałki i na stolnicy oprószonej mąką toczymy małe wałeczki, następnie formujemy rożki, takie pół księżyce.
3. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25 minut. Upieczone studzimy.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 3 spore blaszki ciasteczek.
2. Z ciasta odrywamy małe kawałki i na stolnicy oprószonej mąką toczymy małe wałeczki, następnie formujemy rożki, takie pół księżyce.
3. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25 minut. Upieczone studzimy.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 3 spore blaszki ciasteczek.
lukrowanepierniczki