Sposób przygotowania:
Placki marchewkowo-owsiane
W niewielkiej ilości wody gotujemy płatki owsiane do miękkości, a następnie studzimy.
Obrane i pokrojone w mniejsze kawałki marchewki również gotujemy do miękkości, po czym odlewamy wodę i rozgniatamy je widelcem.
Rozgniecione marchewki wrzucamy do płatków, dodajemy bułkę tartą, curry i solimy do smaku.
Z masy formujemy spłaszczone kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju na rumiano.
Obrane i pokrojone w mniejsze kawałki marchewki również gotujemy do miękkości, po czym odlewamy wodę i rozgniatamy je widelcem.
Rozgniecione marchewki wrzucamy do płatków, dodajemy bułkę tartą, curry i solimy do smaku.
Z masy formujemy spłaszczone kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju na rumiano.