Sposób przygotowania:
Placki cukinowo,marchewkowo-ziemniaczane
Warzywa myjemy i obieramy.Z cukini usuwamy miąższ.Natkę pietruszki siekamy drobno. Na tarce o dużych oczkach ścieramy cukinię,lekko solimy i odstawiamy na jakiś czas żeby puściła sok. Jak już puści nadmiar płynu odciskamy.Następnie trzemy ziemniaki również na grubych oczkach.Marchewkę,czosnek i cebulę ścieramy na mniejszych.Dodajemy nać pietruszki,mąkę,jajka.Solimy , pieprzymy do smaku i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy partiami placki na złoty kolor z obu stron.Wykładamy na ręcznik kuchenny papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.. Podajemy z czym kto lubi.... Ja podałam ze śmietaną :-)
zbysiowa
evita0007
. . . my też lubimy hihi ;)
anemon
gusia1000