Sposób przygotowania:
Migdałowe pesto z czosnku niedźwiedziego
Liście czosnku niedźwiedziego myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy.
Migdały blendujemy na malutkie okruszki. Dodajemy czosnek i wlewamy 1/2 szklanki olejku. Miksujemy chwilę i dodajemy osuszone liście czosnku.
Jeszcze raz miksujemy. Solimy do smaku. Jeżeli jest bardzo gęste dolewamy jeszcze oleju. P
rzekładamy do wyparzonych słoików. Na wierzch nalewamy odrobinę oleju.
Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.
Migdały blendujemy na malutkie okruszki. Dodajemy czosnek i wlewamy 1/2 szklanki olejku. Miksujemy chwilę i dodajemy osuszone liście czosnku.
Jeszcze raz miksujemy. Solimy do smaku. Jeżeli jest bardzo gęste dolewamy jeszcze oleju. P
rzekładamy do wyparzonych słoików. Na wierzch nalewamy odrobinę oleju.
Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.