Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Placki NIE tylko ziemnaczane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sposób na szmugiel warzyw:)

Placki NIE tylko ziemnaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki NIE tylko ziemnaczane

 

Sposób przygotowania:

Placki NIE tylko ziemnaczane
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć, następnie zetrzeć na tarce na miazgę ( można użyć robota- szybciej i przyjemniej;)). Do utartych warzyw dodać resztę składników i całość bardzo dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i kłaść na rozgrzany placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Placki NIE tylko ziemnaczane
Warzywa obrać, dokładnie umyć i osuszyć
Placki NIE tylko ziemnaczane
Wszystkie zetrzeć na tarce lub w malakserze na miazgę
Placki NIE tylko ziemnaczane
Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać
Placki NIE tylko ziemnaczane
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor