ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Placki po borowiacku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warto spróbować :D ser biały z dodatkiem cukru tu lepiej smakuje

Placki po borowiacku

Składniki:

Placki po borowiacku

 

Sposób przygotowania:

Placki po borowiacku
Ziemniaki zetrzeć na tarce wbić 3 całe jaja i jedno białko (żółtko zostawić do twarogu). Wsypać mąkę, doprawić solą i pieprzem. Twaróg rozgnieść widelcem przyprawić do smaku, dodać śmietanę, żółtko, sól i pieprz. Na patelni rozgrzać tłuszcz, z masy ziemniaczanej formować na patelni średniej wielkości owalne placki- usmażyć. Na usmażony "racuch" dodać łyżeczkę lub dwie twarogu i złożyć. Smacznego.

Tagi:

dania placki