Sposób przygotowania:
Placki po meksykańskuSos
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Następnie przełożyć na talerz, a na tym samym oleju podsmażyć mięso mielone. Do mięsa wrzucić zeszkloną cebulę i przyprawić pieprzem, solą, przyprawą do mięsa mielonego, papryką słodką i papryką chili.
Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Dodać pomidory krojone z puszki, chwilę podsmażyć, a następnie wlać sok pomidorowy. Przyprawić cukrem i ketchupem do smaku. Zagotować. Na końcu dodać fasolkę czerwoną i kukurydzę.
Placki
Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać jajko i zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie dodać mąkę kukurydzianą, ser żółty pokrojony w kostkę, jogurt grecki i wymieszać. Przyprawić pieprzem, solą i papryką słodką.
Smażenie placków
Na patelni rozgrzać olej i wykładać gotową masę formując placki dowolnej wielkości. Placki smażyć z obydwu stron na złocisty kolor.
ETAP 4:
Usmażone placki podajemy z gotowym sosem meksykańskim.