Sposób przygotowania:
Placuszki meksykańskie
Do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko i oliwę, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, szczyptę soli, pieprzu, chili i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy obficie przyprawą do dań kuch meksykańskiej. Skrapiamy go oliwą i odstawiamy na co najmniej pół godziny. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, paprykę i papryczkę chili drobno kroimy, cebulę dymkę kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Mieszamy dokładnie, aby ciasto połączyło się z warzywami. Dodajemy również wystudzone mięso, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcję ciasta, rozpłaszczamy je i smażymy na wolnym ogniu na rumiano. Gotowe placuszki podajemy z sosami np. ostrym pomidorowym, czosnkowym. Smacznego :)