Sposób przygotowania:
Placki meksykańskie z wołowiną,papryką i fasolą
Wołowinę pokroić w kawałki i przysmażyć na dużym ogniu do miękkości,dorzucić,pokrojoną w kostkę,dalej smażyć cebulę, a następnie HORTEX DANIE MEKSYKAŃSKIE-przełożyć do garnka o szerokim dnie i dusić na mnijeszym ogniu. Na patelni przysmażyć mały koncentrat pomidorowy z papryka słodką i ostrą - dolać do garnka z daniem. Przyprawić solą,pieprzem i kminem rzymskim. Na końcu zagęścić śmietaną. Surowe i obrane ziemniaki zetrzeć na ciasto na plaski ziemniaczane-doprawić solą,mąkami,pieprzem oraz posiekaną 1 cebulą. Usmażyć placki na oleju Odsączyć namiar tłuszczu-przełożyć placki gulaszem meksykańskim ,na końcu doprawić świeżą papryka i kiełkami. Dobrze smakuję z gęsto kwaśna śmietaną lub jogurtem