gosiaczektymka

gosiaczektymka

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Placki meksykańskie z wołowiną,papryką i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące placki z pikantnym sosem z wołowina papryką i fasola na bazie mieszanki Hortex Danie meksykańskie

Placki meksykańskie z wołowiną,papryką i fasolą

Składniki:

Placki meksykańskie z wołowiną,papryką i fasolą

 

 

 

  • mieszanka Hortex DANIE MEKSYKAŃSKIE
  • 300 g wołowiny
  • 4 cebule
  • mały koncentrat pomidorowy
  • śmietana 18 % lub 36%
  • papryka ostra lub chilli
  • papryka świeża ulubiona
  • kmin rzymski

Sposób przygotowania:

Placki meksykańskie z wołowiną,papryką i fasolą
Wołowinę pokroić w kawałki i przysmażyć na dużym ogniu do miękkości,dorzucić,pokrojoną w kostkę,dalej smażyć cebulę, a następnie HORTEX DANIE MEKSYKAŃSKIE-przełożyć do garnka o szerokim dnie i dusić na mnijeszym ogniu. Na patelni przysmażyć mały koncentrat pomidorowy z papryka słodką i ostrą - dolać do garnka z daniem. Przyprawić solą,pieprzem i kminem rzymskim. Na końcu zagęścić śmietaną. Surowe i obrane ziemniaki zetrzeć na ciasto na plaski ziemniaczane-doprawić solą,mąkami,pieprzem oraz posiekaną 1 cebulą. Usmażyć placki na oleju Odsączyć namiar tłuszczu-przełożyć placki gulaszem meksykańskim ,na końcu doprawić świeżą papryka i kiełkami. Dobrze smakuję z gęsto kwaśna śmietaną lub jogurtem