Sposób przygotowania:
Meksykańskie tacos na kolorowo
Tacos: Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną. Dodajemy pół łyżeczki soli. Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką. Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką. Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy przyprawą tacos. Smażymy obustronnie na suchej patelni. Dociskamy placki widelcem ( przy potrzymaniu widelca powinny nam się robić napowietrzone bąbelki). Smażymy chwilę, aż będą lekko rumiane. Gotowy placek zawijamy w muszelkę i zostawiamy do wystygnięcia.Farsz:Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Paprykę kroimy w słupki. Pora sparzamy wrzątkiem. Kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora kroimy w półplasterki.Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa. Polewamy sosami. Zajadamy ciepłe!
marietta