Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Meksykańskie tacos na kolorowo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne meksykańskie tacos z mięsem i warzywami.

Meksykańskie tacos na kolorowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meksykańskie tacos na kolorowo

 

  • Składniki :

 

 

  • Farsz:
  • mięso mielone - 500 g
  • pomidor - 1 szt
  • fasola ( u mnie biała ) - 100 g
  • kukurydza - 100 g
  • czerwona papryka - 1 szt
  • cebula - 1 szt
  • por - 1 szt
  • sos ( u mnie czosnkowy i 1000 wysp )
  • sól , pieprz

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie tacos na kolorowo
Tacos: Mąkę kukurydzianą mieszamy z pszenną. Dodajemy pół łyżeczki soli. Wlewamy gorącą wodę i mieszamy ciasto, aż woda połączy się z mąką. Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż będzie zwartą kulką. Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła wielkości dużego półlitrowego kubka. Każdy placek posypujemy przyprawą tacos. Smażymy obustronnie na suchej patelni. Dociskamy placki widelcem ( przy potrzymaniu widelca powinny nam się robić napowietrzone bąbelki). Smażymy chwilę, aż będą lekko rumiane. Gotowy placek zawijamy w muszelkę i zostawiamy do wystygnięcia.Farsz:Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym i odrobiną soli i pieprzu. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Paprykę kroimy w słupki. Pora sparzamy wrzątkiem. Kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora kroimy w półplasterki.Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa. Polewamy sosami. Zajadamy ciepłe!
Meksykańskie tacos na kolorowo
Pyszne meksykańskie tacos z mięsem i warzywami.
Meksykańskie tacos na kolorowo
Pyszne meksykańskie tacos z mięsem i warzywami.
Meksykańskie tacos na kolorowo
Pyszne meksykańskie tacos z mięsem i warzywami.
Meksykańskie tacos na kolorowo
Pyszne meksykańskie tacos z mięsem i warzywami.