Sposób przygotowania:
Placki po węgiersku
Ziemniaki obieramy, myjemy ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy na drobniuteńką kosteczkę. Dodajemy do startych ziemniaków. Dodajemy również mąkę, jajko, natkę , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu placki - na złoty kolor.
Przygotowujemy gulasz: pierś z kurczaka drobno kroimy, doprawiamy, obtaczamy w mące. Siekamy cebulę i czosnek. Kroimy marchewkę. Następnie musimy zeszklić cebulę, po czym dodać pierś z kurczaka, marchewkę oraz czosnek. Dodajemy wody. Dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Podajemy nasze placki polane gulaszem.
Przygotowujemy gulasz: pierś z kurczaka drobno kroimy, doprawiamy, obtaczamy w mące. Siekamy cebulę i czosnek. Kroimy marchewkę. Następnie musimy zeszklić cebulę, po czym dodać pierś z kurczaka, marchewkę oraz czosnek. Dodajemy wody. Dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Podajemy nasze placki polane gulaszem.