Sposób przygotowania:
Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami
Na rozgrzanej patelni podsmazyć mięso, rozdrobnić i mieszać co jakiś czas, aby było rumiane. Do podsmażonego mięsa dodać ząbek czosnku oraz warzywa z mieszanki meksykańskiej. Całość smażyć razem /dusić razem mieszając przez ok. 10-15 min. Pod koniec dodać passatę pomidorową oraz doprawić do smaku solę, pieprzem i papryką ostrą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na połówce placka tortilli rozłożyć farsz z mięsem i warzywami, posypać serem, złożyć na pół. Patelnię grillową rozgrzać i ułożyć na niej przygotowany placek, smażyć odbiją się na placku ciemniejsze paski. Przygotowaną quesadillę pokroić na 3-4 kawałki. Podać np. z kwaśną śmietaną.
marietta