jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Placki twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ulubione placuszki twarogowe na podwieczorek

Placki twarogowe

Składniki:

Placki twarogowe

 

  • 50 dag sera tłustego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 6 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 8 dag tłuszczu do smazenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Placki twarogowe
Twaróg zemleć i utrzeć w misce z jajkami dodać cukier, smietanę, mąkę, wyrobić na jednolitą masę. Formować okrągłe placki i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać ciepłe, posypane cukrem. Można podać śmietane do polania.