Sposób przygotowania:
Placki wymiecione z lodówki.
Z jaj, śmietany, piwa i mąki przygotowujemy ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Dodajemy do ciasta
pozostałe składniki (warzywa, pokrojoną wędlinę, posiekane zioła), doprawiamy ciasto solą, pieprzem i chili.
Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy placki z jednej strony, posypujemy je ziarnami, a następnie przewracamy na drugą stronę.Smażymy na rumiany kolor. Podajemy placki na gorąco z dowolnym sosem lub bez.
pozostałe składniki (warzywa, pokrojoną wędlinę, posiekane zioła), doprawiamy ciasto solą, pieprzem i chili.
Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy placki z jednej strony, posypujemy je ziarnami, a następnie przewracamy na drugą stronę.Smażymy na rumiany kolor. Podajemy placki na gorąco z dowolnym sosem lub bez.


anemon
jaNina
Dzięki!
dża
jaNina
To tak jak ja :)) nienawidzę marnowania jedzenia!
Placki i sałatki robione z resztek są najlepsze, bo niezwykle zaskakujące i niebanalne. Najważniejsze jest by dobrze je doprawić!