Sposób przygotowania:
Placki z cukinii i marchwi z twarożkiem wiosennymPrzygotowanie placuszków:
Obrane warzywa ścieramy na drobnych oczkach tarki (lekko odciskamy sok w dłoniach jeśli się pojawił). Do startych warzyw dodajemy jajka,mąkę,przyprawy do smaku.
Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy niewielkie placuszki po ok. 3 min. z każdej strony. Gorące osączamy na ręczniku jednorazowym z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy polane twarożkiem i udekorowane ,pomidorkami,koperkiem i pietruszką.
Przygotowanie twarożku :
Ser mieszamy ze śmietaną i jogurtem. Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy pod bieżącą wodą.
Szczypiorek drobno kroimy,rzodkiewkę kroimy w słupki.
Wszystkie składniki sosu razem mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
zbysiowa
Agnieszka Rec
SylaUla
Agnieszka Rec