Sposób przygotowania:
Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytniąCukinia:
![Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-z-cukinii-z-maslem-orzechowym-i-maka-zytnia-519219.jpg)
Cukinię należy zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Masa:
![Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-z-cukinii-z-maslem-orzechowym-i-maka-zytnia-519220.jpg)
Cukinię dokładnie wymieszać z mąką żytnią, jajkami, masłem orzechowym oraz miodem.
Smażenie:
![Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-z-cukinii-z-maslem-orzechowym-i-maka-zytnia-519221.jpg)
Na patelnię z uprzednio rozgrzanym tłuszczem należy wykładać łyżką większe porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa = 1 placuszek.)
Placki smażyć obustronnie na lekko rumiany kolor.
SylaUla