Sposób przygotowania:
Placki z kabaczka
Kabaczka umyłam i pokroiłam w plasterki średniej grubości. Do jednej miseczki wbiłam surowe jajo i rozmąciłam.Dodałam mleko oraz mąkę pszenną do zgęstnienia i lepszej przylepności do warzywa. Wymieszałam, i dodałam sól do smaku. W drugiej miseczce miałam przygotowaną bułkę tartą. Gdy tłuszcz na patelni zaczął skwierczeć, to jeden plaster kabaczka moczyłam najpierw w miseczce z jajem a następnie obtaczałam w bułce tartej..i tak z każdym kolejnym kładąc na patelnię. Smażyłam po 1 minucie z każdej strony aż plastry zmiękły i się zrumieniły.Podawałam na gorąco.
zewa
petronella
MagdaMM
Smakowita88
Oczywiście- kabaczki nie są przypalone- użyłam kontrastu w telefonie aby zdjęcie inaczej wyszło.Wyraźniejsze,
MagdaMM
Sa ,sa przypalone .Kontrast nie ma tu nic do znaczenia. I nie kloc sie smakowita88