petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Placki z kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepyszny przepis na placki z kalarepki

Placki z kalarepki

Składniki:

Placki z kalarepki

 

  • jaja, 2 łyzki startego parmezanu, bułka tarta, ostra mielona papryka, olej, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Placki z kalarepki
Kalarepki umyc, obrać, zetrzec na tarce jarzynowej o grubych oczkach, posolić. Gdy puszczą sok odcisnąć. Do tak przygotowanych kalarepek dodac roztrzepane jaja, parmezan, posiekaną cebulkę, przyprawy i tyle bułki tartej aby składniki się połączyły. Całość wymieszać. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyc małe placki:)