Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Placki z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla wszystkich smakoszy placów ziemniaczanych, polecam wypróbować również pyszne i chrupiące placki z kapusty.

Placki z kapusty

Składniki:

Placki z kapusty

 

Sposób przygotowania:

Placki z kapusty
Kapustę drobno posiekać i ugotować, w takiej ilości, aby po ugotowaniu i odciśnięciu z wody było jej 2 szklanki. Do wystudzonej ugotowanej kapusty dodać jajko, starty na dużych oczkach żółty ser, mąkę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z przygotowanego ciasta smażyć średniej wielkości placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie podawać z ulubionymi sosami.