nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Placki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne placki z patelni. Ciasto jest takie same jak na pierogi. Zawsze jak braknie nam farszu możemy ciasto dobrze wykorzystać.

Placki z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Placki z patelni
Krok 1: Mleko podgrzewamy. Z mąki, jaja, soli, masła zagniatamy ciasto. Wyrabiamy tak długo, aż powstanie jednolite ciasto. Krok 2: Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część cieniutko rozwałkowujemy. Jak się przykleja do wałka to posypujemy mąką pszenną. Krok 3: Z powstałych placków wycinamy mniejsze i wałkujemy jeszcze raz. Krok 4:Smażymy placki na rozgrzanym oleju.
Placki z patelni
Rozwałkowujemy ciasto na cienkie placki.
Placki z patelni
Smażymy placki z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.