Sposób przygotowania:
Placki z selera
Seler obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Cebulę również zetrzyj na dużych oczkach. Do tego dodaj wyciśnięty sok z 1/2 cebuli i zamieszaj. Następnie dodaj mąkę, jaja ( całe ) i resztę składników. Natkę pietruszki lub koperku również pokrój i dodaj do ciasta. Wymieszaj dokładnie ( najlepiej ręką ). Na patelni rozgrzej tłuszcz i nakładaj małymi porcjami placuszki. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj od razu po usmażeniu. Możesz dodać keczup lub sos czosnkowy. Smacznego
edytaha
Rozumiem, że w opisie wykonania chodzi o sok z cytryny, a nie z cebuli?
kasperki2
aj tak cytrynaka :)
Kurcze przeoczyłam błąd a i tak zawsze czytam po napisaniu tekstu.
Tak Edytaha chodzi o cytrynke :)
Pozdrawiam
agamartin