Sposób przygotowania:
Placki z serkiem i szczypiorkiem
Na początek trzeba w miseczce roztrzepać jajko za pomocą widelca, dodać wodę i wymeiszać widelcem. Mąkę wsypać do miski i wymeiszać z otrębami, dodać wodę z jakiem i. ziarnisty serek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek umyć i drobno posiekać, następnie dodać do masy. Dokładnie wymieszać ciasto i jak uznamy, że jest za gęste to
możemy dodać trochę wody. Gęstość ciasta zależy od wielkości jajka i od tego jak suchy, bądź mokry jest ziarnisty twarożek.
Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy
placuszki. Po usmażeniu, za pomocą papierowego ręcznika możemy odsączyć nadmiar tłuszczu
możemy dodać trochę wody. Gęstość ciasta zależy od wielkości jajka i od tego jak suchy, bądź mokry jest ziarnisty twarożek.
Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy
placuszki. Po usmażeniu, za pomocą papierowego ręcznika możemy odsączyć nadmiar tłuszczu