Sposób przygotowania:
Placki z startymi jabłkami
Z mąki, jajka, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i odrobiny cynamonu wyrobić gęste ciasto naleśnikowe.
Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym).
Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym).
Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
gusia1000