Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Placki Ziemniaczane,

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placki, placki, komu placki...

Placki Ziemniaczane, Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki Ziemniaczane,

 

  • 3 duże ziemniaki
  • pół opakowania zupy cebulowej
  • 3 łyżki mąki
  • odrobina soli i pieprzu
  • dwie szczypty przyprawy Kansas City do steków
  • szczypta majeranku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki Ziemniaczane,
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na małych oczkach, połowę jednego z ziemniaków zetrzeć na większych oczkach. Dodać połowę jednego opakowania zupy cebulowej (w pudełku są zazwyczaj 2 lub 3 opakowania) oraz przyprawy i około 3 łyżki mąki lub trochę mniej lub więcej, tak, żeby ciasto miało odpowiednią gęstość. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podać z łodygami zielonego selera wypełnionymi masłem orzechowym i m. orzechowo-czekoladowym.
Placki Ziemniaczane,
Przyprawy to zupa cebulowa, przyprawa do steków Kansas City, majeranek, pieprz oraz sól, z dodatkim mąki..
Placki Ziemniaczane,
Dodatek do placków to zielony seler wypełniony masłem orzechowym i masłem orzechowo-czekoladowym.