Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce. Połowę na jarzynowej, a połowę na miazgę.
Starte ziemniaki włóż do miski dodaj przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mąkę,sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Na patelnię nalej olej i poczekaj , aż się dobrze rozgrzeje. Na patelnię wykładaj placki tak aby były daleko od ciebie.
Smaż na złoty kolor.
Starte ziemniaki włóż do miski dodaj przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mąkę,sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Na patelnię nalej olej i poczekaj , aż się dobrze rozgrzeje. Na patelnię wykładaj placki tak aby były daleko od ciebie.
Smaż na złoty kolor.