Pumka

Pumka

Kucharz
[Przepisów: 17]

...:::Placki ziemniaczane:::...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zjadane z apetytem w naszych domach na słodko w sosach i z cebulą.

...:::Placki ziemniaczane:::...

Składniki:

...:::Placki ziemniaczane:::...

 

Sposób przygotowania:

...:::Placki ziemniaczane:::...
Przyszykować głęboką miskę i tarkę.
Ziemniaki obrać, umyć i tradycyjnie zetrzeć,
wbić jajko,dodać przyprawy-sól,pieprz
i posypać bardzo obficie mąką.
(Moje placki z większą ilością mąki nie mają
ostrych krawędzi są grubsze i pulchniejsze)
Małą chochelką nakładać na patelnię z rozgrzanym olejem,
piec z dwóch stron na brązowy kolor.