Sposób przygotowania:
...:::Placki ziemniaczane:::...
Przyszykować głęboką miskę i tarkę.
Ziemniaki obrać, umyć i tradycyjnie zetrzeć,
wbić jajko,dodać przyprawy-sól,pieprz
i posypać bardzo obficie mąką.
(Moje placki z większą ilością mąki nie mają
ostrych krawędzi są grubsze i pulchniejsze)
Małą chochelką nakładać na patelnię z rozgrzanym olejem,
piec z dwóch stron na brązowy kolor.
Ziemniaki obrać, umyć i tradycyjnie zetrzeć,
wbić jajko,dodać przyprawy-sól,pieprz
i posypać bardzo obficie mąką.
(Moje placki z większą ilością mąki nie mają
ostrych krawędzi są grubsze i pulchniejsze)
Małą chochelką nakładać na patelnię z rozgrzanym olejem,
piec z dwóch stron na brązowy kolor.