dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Placki ziemniaczane 5.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i chrupiące placuszki z ziemniaków.

Placki ziemniaczane 5. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemniaczane 5.

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane 5.
Ziemniaki obieramy i płuczemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę obieramy i również ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki z cebulą mieszamy, dodajemy jajka, mąkę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Śmażymy na rozgrzanym tłuszczu niewielkie placki z dwóch stron na złoty kolor. Jeśli ciasto jest za rzadkie lub placki przywierają do patelni to trzeba dosypać trochę mąki. Smacznego.
Placki ziemniaczane 5.
Ziemniaki obieramy i płuczemy w zimnej wodzie.
Placki ziemniaczane 5.
Do startych ziemniaków dodajemy pozostałe składniki.