Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Placki ziemniaczane chińskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Świetne placuszki i łatwe w przygotowaniu.

Placki ziemniaczane chińskie

Składniki:

Placki ziemniaczane chińskie

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane chińskie
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka ). Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę, nać pietruszki też drobno pokroić. Do startych ziemniaków dodać kiełbasę,pietruszkę i cebulę-dobrze wymieszać. Dodać sól,pieprz,jajko,mąkę i troszeczkę magii. Wymieszać i dodać mąkę. Po wymieszaniu na sam koniec dodać łyżkę oleju. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,na małym płomieniu aby szybko się nie usmażyły i nie przypaliły się, bo muszą zmięknąć.Podawać z cukrem lub polane śmietaną. Świetnie smakują z żurkiem.