Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z dynią
Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce o drobnych otworach, osączyć z nadmiaru wody. Dodać startą na tarce o dużych oczkach dynię, jajko, zmiażdżony czosnek, mąkę, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Usmażone placki osączyć na papierowym ręczniku.
![Placki ziemniaczane z dynią Placki ziemniaczane z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-dynia-234357.jpg)
![Placki ziemniaczane z dynią Placki ziemniaczane z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-dynia-234358.jpg)
![Placki ziemniaczane z dynią Placki ziemniaczane z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-dynia-234359.jpg)
![Placki ziemniaczane z dynią Placki ziemniaczane z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-dynia-234360.jpg)