gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1025]

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki.

Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.

Odsączamy z nadmiaru wody.

Koperek szatkujemy. 

Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 

Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi sosami. 



Smacznego ;)
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy po.
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami.