Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki.
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Odsączamy z nadmiaru wody.
Koperek szatkujemy.
Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Odsączamy z nadmiaru wody.
Koperek szatkujemy.
Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
ciasteczka
Czekoladka 2