Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z gulaszem
Mięso myjemy. Kroimy w kostkę ok 2cmx2cm. Podsmażamy na oliwie lub oleju. Dorzucamy pokrojone w krążki pieczarki, paprykę i cebulę w pióra. Po ok 10 min dodajemy ogórki pokrojone w paseczki. Gdy mięso nie będzie już surowe zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Zagęszczamy łyżką mąki. Placki ziemniaczane przygotowujemy z obranych umytych ziemniaków. Ścieramy je na tarce na drobnych oczkach. Przekładamy do miski. dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron na złocisty kolor na małymogniu, by placki nie były surowe w środku. Najlepiej jest układać na patelni bardzo cienkie placuszki. Usmażone gorące placki kładziemy na talerzu i polewamy gotowym gulaszem. Smacznego.