Sposób przygotowania:
Placki cukiniowo - ziemniaczane z łososiemETAP 1:
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki.
Ziemniaki obieramy i myjemy.
Cukinię wraz ze skórką ścieramy na tarce.
ETAP 2:
Ziemniaki także ścieramy na tarce, łączymy z cukinią. Warzywa solimy, odcedzamy na durszlaku z nadmiaru płynu.
ETAP 3:
Do cukinii i ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy mąkę żytnią, mąkę ziemniaczaną, pieprz, przyprawę.
ETAP 4:
Placki smażymy z obu stron na rozgrzanym, głębokim oleju. Przeznaczamy ok. 3 minuty na stronę, aż placki będą rumiane.
Po usmażeniu placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na każdym placku układamy kawałek łososia.