Sposób przygotowania:
Placki cukiniowo - ziemniaczane z łososiemETAP 1:
 
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki. 
Ziemniaki obieramy i myjemy.
Cukinię wraz ze skórką ścieramy na tarce.
ETAP 2:
 
Ziemniaki także ścieramy na tarce, łączymy z cukinią. Warzywa solimy, odcedzamy na durszlaku z nadmiaru płynu.
ETAP 3:
 
Do cukinii i ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy mąkę żytnią, mąkę ziemniaczaną, pieprz, przyprawę.
ETAP 4:
 
Placki smażymy z obu stron na rozgrzanym, głębokim oleju. Przeznaczamy ok. 3 minuty na stronę, aż placki będą rumiane. 
Po usmażeniu placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. 
Na każdym placku układamy kawałek łososia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
