Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z serem
Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce razem z cebulą. Cebulę można pominąć. Płyn który wytworzy się w ziemniakach można odlać, choć nie jest to konieczne.
Dodajemy jajka, mąkę i mleko. Gęstość ciasta regulujemy mąką, albo też dodajemy jajko więcej.
Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku. Przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy placki.
Ser doprawiamy solą albo cukrem i podajemy do placków.
Dodajemy jajka, mąkę i mleko. Gęstość ciasta regulujemy mąką, albo też dodajemy jajko więcej.
Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku. Przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy placki.
Ser doprawiamy solą albo cukrem i podajemy do placków.