Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z tuńczykiem
Ziemniaki obrać, umyc, ugotowac w osolonej wodzie, odlac i ostudzić.
Zimne ziemniaki przekrecic przez maszynke lub zemleć w malakserze.
Zmielone ziemniaki przełozyc do miski.
Do ziemniaków dodać tuńczyka, razem z olejem w którym był.
Do ziemniaków wbic jajko.
Dodac również przyprawy.
Szczypiorek posiekac i też dodać do miski.
Ciasto wyrobic na gładka masę.
Formowac kotleciki.
Smazyc na złoto na oleju.
Zimne ziemniaki przekrecic przez maszynke lub zemleć w malakserze.
Zmielone ziemniaki przełozyc do miski.
Do ziemniaków dodać tuńczyka, razem z olejem w którym był.
Do ziemniaków wbic jajko.
Dodac również przyprawy.
Szczypiorek posiekac i też dodać do miski.
Ciasto wyrobic na gładka masę.
Formowac kotleciki.
Smazyc na złoto na oleju.