Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem
Cebulę i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Po kilku minutach zlać płyn. Do ziemniaków dodać jajka, cebulę, szczypiorek, mąkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta ziemniaczanego na rozgrzany olej i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-ze-szczypiorkiem-278866.jpg)
![Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-ze-szczypiorkiem-278867.jpg)
![Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-ze-szczypiorkiem-278868.jpg)
![Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-ze-szczypiorkiem-278869.jpg)