Sposób przygotowania:
Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)
Banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę.
Do zblendowanych bananów dodajemy jajko, pastę waniliową i oliwę i mieszamy dokładnie.
Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą.
Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek.
Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego.
Do zblendowanych bananów dodajemy jajko, pastę waniliową i oliwę i mieszamy dokładnie.
Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą.
Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek.
Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego.