slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 695]

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne placuszki bananowe. W ich składzie nie ma cukru, nabiału ani glutenu. Placuszki bananowe są idealne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Polecam.

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

Składniki:

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

 

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
  • 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)
Banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę.

Do zblendowanych bananów dodajemy jajko, pastę waniliową i oliwę i mieszamy dokładnie.

Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą.

Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek.

Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego.

Tagi:

diety placki