Sposób przygotowania:
Zapiekanka a'la spaghetti z pulpecikamiETAP 1:
Warzywa myjemy.
Cukinię obieramy, kroimy w plasterki, oprószamy z obu stron przyprawą do dań kuchni włoskiej lub solą i ziołami, smażymy na oliwie.
Paprykę kroimy w paseczki.
.
ETAP 2:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, łączymy z passatą pomidorową i papryką.
ETAP 3:
Dodajemy przyprawę do dań kuchni włoskiej i pieprz lub zioła, sól i pieprz.
ETAP 4:
Mozzarellę kroimy w plasterki.
ETAP 5:
Makaron z passatą i papryką przekładamy do naczynia do zapiekania. Na makaron wykładamy cukinię, pulpeciki i ser.
Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 15-20 minut.
Przed podaniem zapiekankę możemy polać ketchupem.