Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1330]

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki z kaszy manny to świetny patent na szybkie śniadanie dla całej rodziny. Owoce (banan i brzoskwinia) zapewniają im wystarczającą dozę słodyczy, w związku z czym do ciasta nie trzeba dodawać cukru.

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

Składniki:

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

ETAP 1:

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe
Przygotowujemy ciasto z kaszy manny, mleka, jajka i owoców

Przygotowujemy ciasto.

Owoce myjemy i obieramy, z brzoskwini usuwamy pestkę. Owoce kroimy na kawałki i wrzucamy do miseczki.

Dodajemy sypką kaszę mannę, mleko i jajko.

Całość miksujemy na ciasto - jednolite bądź takie z niewielkimi kawałkami owoców.

ETAP 2:

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe
Na patelnię z rozgrzanym olejem porcjami wylewamy ciasto

Na patelni rozgrzewamy olej. W przypadku przygotowywania placków dla małych dzieci, polecam jedynie lekko nasmarować patelnię tłuszczem. Na patelnię wylewamy ciasto. Placuszki smażymy z obu stron, aż się przyrumienią.

Placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Placuszki podajemy z dżemem lub świeżymi owocami, możemy je także oprószyć cukrem pudrem lub podać saute - wtedy też smakują świetnie.