Sposób przygotowania:
Placuszki bananowo - brzoskwinioweETAP 1:

Przygotowujemy ciasto.
Owoce myjemy i obieramy, z brzoskwini usuwamy pestkę. Owoce kroimy na kawałki i wrzucamy do miseczki.
Dodajemy sypką kaszę mannę, mleko i jajko.
Całość miksujemy na ciasto - jednolite bądź takie z niewielkimi kawałkami owoców.
ETAP 2:

Na patelni rozgrzewamy olej. W przypadku przygotowywania placków dla małych dzieci, polecam jedynie lekko nasmarować patelnię tłuszczem. Na patelnię wylewamy ciasto. Placuszki smażymy z obu stron, aż się przyrumienią.
Placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podajemy z dżemem lub świeżymi owocami, możemy je także oprószyć cukrem pudrem lub podać saute - wtedy też smakują świetnie.